De hemliga Jesus skrifterna

I en bok av Michael Baigent - 'avslöjandet av historiens största mörkläggning' talar han om hemliga skrifter, skrivna av Jesus själv, som de stora ledarna genom tiderna velat undanhålla från allmänheten. Redan det första århundradet efter kristus kan man dra slutsatsen att ledarna ville undanhålla sanningen om Jesus liv och vem han egentligen var. Jag tvivlar inte på att Jesus vandrade på vår jord, men vissa delar av bibeln har manipulerats och ändrats och undanhållits för att ledare vill behålla en sorts världsordning och kontroll bland folket. Redan här kan vi dra paraleller till dagens samhällen hur besatta makthavarna är att bibehålla kontrollen.

"Som ett resultat av en glansig presentförpackning av några historiska händelser som medvetet förvanskades för att tjäna en strikt teologisk dagsordning ..Vi har upptäckt att alla dessa påståenden om Jesus kommit till betydligt senare" .
Med detta menar han att påståenden som "Guds son" och "uppståndelsen" har skrivits till senare i de heliga skrifterna. Jesus själv refererade aldrig sig själv som Guds son, tvärtom, han sa att vi alla är Guds barn (joh 10.31-35).

Genom ett kyrkmöte i Nicaea skapade man en kristen världsordning. Allt annat skulle utrotas, och alla medel var tillåtna. Påven Damaskus I (366-384) lejde mördare att ta kol på alla hans motståndare mot den nya kristna världsordningen. När han slutligen återfått kontrollen utnämnde han Rom till 'Det apostliga biskopssätet'.
(Låt oss läsa om det där, en kristen världsordning, där Påven tar kontroll genom ett blodbad?)

En förvrängd sak i bibeln är bland annat att endast män var Jesus lärjungar och därför är det endast män som kan styra som biskopar, präster och påvar. Men enligt fakta var ju Maria - Magdalena Jesus allra närmaste lärjunge (kanske hade de till och med en relation som man och hustru).

Judas då, han var ju enligt bibeln den man som förrådde Jesus. Detta är dock en felöversättning. Judas var den man som enligt vad jag fått information om, var Jesus utvalde att förråda honom. 
Judas ledde en revolt. Han förkunnade att alla som betalade skatt till Rom var fega.

En kristen grupp bestämde hur kyrkans organisatoriska struktur skulle se ut, vilka trosartiklar som kristna skulle räkna upp och vilka heliga skrifter som skulle godkännas.

Vadan detta BULL SHIT! Hur kunde några människor betämma sig för hur kristendomen skulle föra sig. Självklart för att passa deras politiska tycke. De vände orden och tog det till sin fördel. För kontroll.

Låt oss inte glömma att det än idag sker krig i "Jesu namn". Jag tror inte att Jesus är direkt överlycklig över vad som händer i hans namn i dagens samhällen."Det förflutna är en hypotes som ställts upp för att förklara och rättfärdiga nutiden". - Michael Baigent

A english translation coming soon / Anonymus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0